Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Individafprøvning

Individafprøvning, Ålestrup avlsstation

Det er Herefordforeningen, der har ansvaret for, at der altid er sæd af genetisk gode herefordtyre til rådighed for inseminering. Det er foreningens avlsudvalg, der udvælger emner til insemineringstyre blandt de bedste individafprøvede tyre.

Tyre på Ålestrup

Afprøvning af mange, gode kalve giver os værdifulde informationer i avlsarbejdet, og den enkelte tyrs resultater, omsat til avlsværdital, giver tyrens ejer et klart billede af tyrens egenskaber og dermed informationer om faderens bidrag til avlsværdien af de kalve, tyren bliver far til. Individprøveresultaterne giver et betydeligt bidrag til tyrens varedeklaration!

Besøgsordning på Ålestrup
Normalt er der den 1. lørdag i måneden mulighed for at besøge Ålestrup Avlsstation, læs mere om tidspunkt og adresse på http://aas.agrsci.dk/

Modernisering af individafprøvning

Det er mere end 10 år siden, at individafprøvningen af kødracekalve blev flyttet fra Langagergård på Als til Ålestrup Avlsstation. Afprøvningen har i perioden kørt efter samme principper med hensyn til opstaldning, afprøvningsperiode og overordnet foderstrategi.

Der er løbende gennemført forbedringer for at sikre optimale vilkår på stationen, især ventilation og staldindretning er ændret i den forløbne periode, ligesom foderblandingen er optimeret flere gange.

Pris på individafprøvning af tyrekalv

Læs de nye 2017 priser i denne pdf-fil, åbner i nyt vindue, opdateret 23.04.2017, klik her.

Afprøvningspris for herefordkalve godkendt af Avlsudvalget indgået i forsøg 2017.

Skrevet af og kontakt/spørgsmål vedrørende individafprøvning,

Jørgen Skov Nielsen

Landskonsulent
Tlf:      87 40 52 63
Mob:    20 12 07 96