Fyn - Referater

Hereford Klub Fyn tur til Vitskøl Kloster og TAMU center 12. oktober 2019

TAMU Vitskøl holder til i et historisk kloster i smukke omgivelser ved Limfjorden i Vesthimmerland.

På klosteret driver TAMU et konferencecenter, hvor eleverne laver mad, gør rent, servicerer gæsterne og vedligeholder bygningerne. Derudover er her skovbrug, landbrug og et gartneri med både drivhuse og dyrkning på friland. Centret har plads til 64 elever, hvoraf halvdelen kan bo på kostskolen.

Jørn Bloch er driftsleder på Landbruget Vitskøl Kloster og tog os med rundt på landbrug, i klosteret og klosterets smukke have. Læs mere her

Klub Fyn besætningsbesøg på Seden Enggård.

Lørdag den 7. april mødtes en halv snes herefordfolk hos Kirsten og Jesper Janby på Seden Enggård.
Ejendommen ligger i naturskønne omgivelser ca 5 km fra Odense Centrum op til Odense Å med 40 ha engarealer smukt ned til Odense Fjord.
Seden Enggård var i mange år opholdssted for unge med sociale udfordringer, indtil stedet blev lukket ned i 2010. Da det skete, havde Jesper været pædagog og stået for landbrugsdelen i 37 år. Han og Kirsten havde lyst til at blive boende og arbejde videre med besætningen på ca 25 herefordkøer plus afkom, så de købte det hus de boede i og besætningen samt forpagtede staldbygninger og jordtilliggende.
Dyrene lukkes på græs omkring 20. maj, når græsset kan bære og hentes hjem igen ca 1. november. Om vinteren går ungdyrene i to store bokse ved siden af køerne, som har adgang til udeareal. Den lette jord betyder, at der kan fodres med grovfoder i udendørs halmhække.
Kirsten og Jesper afsætter en stor del af kødet fra ungdyrene privat i kvarte, halve og hele kroppe. Gamle køer sendes på slagteri.
Da vi ankom gav Jesper en grundig gennemgang af stedets historie og fortalte om dyrene, stalden og fodringen. Bla at den nuværende foldtyr er købt hos Juelsgaard Hereford. Så blev vi bænket på en landbrugsvogn, kørt ud til stalden og rundt på en fantastisk smuk tur gennem mark og skov, helt ud til fjorden og retur.
Vi fik også lige set hestestalden med bokse til udlejning på vej til et fornemt kaffebord i stuehuset.
Vi takker Kirsten og Jesper for en spændende og smuk dag.

1  2

 

Referat fra Klub valg aften d. 15. nov. 2018

Referat 07.02.2018

2014.10.28 Valgaften

2014.10.28 Beretning

Hereford Klub Fyn på besøg på Toftegård i Flemløse 1